Foto: Éryn Nieuwint

Workshops & presentaties maken

Theatrale presentaties maken met je team

Onze primaire werkvorm is terugspeeltheater, waar wij spelen wat u met ons en de andere aanwezigen op de vertelstoel wilt delen. Theater Boven Water biedt echter ook de gelegenheid om in teamverband theatrale presentaties voor te bereiden waarbij iedereen op de speelvloer terecht komt!

Ooit een collega zijn visie op de toekomst van de organisatie horen zingen? Of samen met je leidinggevende de speerpunten van een bijeenkomst uitgebeeld in een scène? Daar waar het soms moeilijk is om met een powerpoint-presentatie de aandacht van de groep vast te houden, kun je ervan uitgaan dat iedereen bij theatrale presentaties door collega’s op het puntje van de stoel zit!

 

 

Hoe gaat het concreet in zijn werk?

De spelers van Theater Boven Water gaan ieder met een groep van circa 10 medewerkers aan de slag. Door allereerst glashelder te krijgen welke specifieke punten de groep met haar presentatie wil maken ontstaat het kader, van waaruit vrijwel meteen de vertaalslag wordt gemaakt naar theatrale vormen. In 1,5 uur tijd worden de medewerkers uitgedaagd om uit hun comfort-zone te stappen en onder begeleiding tot een opvoerbaar creatief geheel te komen.

Daarna volgt de ‘voorstelling’, waarbij de groepen hun theatrale presentaties aan elkaar laten zien. Hierbij komen naast een hoop hilariteit en teamspirit vaak nieuwe invalshoeken en soms onontgonnen talenten aan het licht, die in de dagelijkse praktijk kunnen worden ingezet,… èn levend(ig)e plaatjes die gegarandeerd beklijven, ook zonder dat ze uitgeprint hoeven te worden!

“Ons doel was om de deelnemers op creatieve wijze invulling te laten geven aan het toekomstbeeld van onze organisatie en elkaar te inspireren en enthousiasmeren. De acteurs van Theater Boven Water hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het begeleiden van het creatieve proces en het vormgeven van de theatrale presentaties. Het resultaat hiervan heeft onze verwachtingen overtroffen!
Het was verbazingwekkend om te zien hoe de groepen in korte tijd op verschillende leuke manieren uiting hebben weten te geven aan hun eigen ideeën. Dit heeft geleid tot zeer veel positieve energie in de groep en vanuit de deelnemers zijn dan ook veel enthousiaste reacties gekomen. Onze hartelijk dank gaat uit naar TBW, want zonder hun aanwezigheid was onze dag lang niet zo succesvol verlopen!” – Martijn

“Jullie hebben ons veel laten zien van onszelf – dank!”

“Genoten van dat wij onbedoeld zo snel ‘acteurs’ werden!”

Ook iets voor uw team of organisatie?
Als u contact met ons opneemt vertellen wij u met plezier alles over deze formule èn de mogelijke varianten hierop.

 

Theater- & muziek-workshops op maat

Workshops in spel- en improvisatievormen op het gebied van theater en muziek maken onderdeel uit van het basisrepertoire van Theater Boven Water. Of je je nu wilt laten meenemen op een reis door de bruisende wereld van spelplezier en lekker zingen, de creativiteit wilt opfrissen of dat je een thema vanuit een ander perspectief wilt benaderen. Wij laten ons graag door uw vraag uitdagen!