Project Deeltijd

 Online vertel- & vertaalplatform

Ineens was daar COVID-19 en alles stond stil. Als donderslag bij heldere hemel en voor onbepaalde tijd.

Het eerste dat ons te doen stond was het annuleren van onze geïmproviseerde voorstelling ‘Door zonder jou’, die we samen met Herma van Zalk van Koolhof Uitvaartzorg hadden georganiseerd in de bibliotheek van Deventer. Hierbij zouden de verhalen van mensen, die iemand moeten missen of afscheid aan het nemen zijn centraal staan.

Het moeten cancellen van deze voorstelling deed echt een beetje zeer. Bij het annuleringsbericht posten we als hart onder de riem een plaatje met de quote: “Ook al houd ik afstand, ik heb je goed vast”. Prompt werd deze afbeelding op Facebook gedeeld door Katinka Kremers, die daarbij haar eigen ervaringen als uitvaartverzorger in Coronatijd vertelde. Verrast en geraakt door haar initiatief begon het bij ons ‘te borrelen en tintelen’ en ontstond het idee van een online verhalenplatform.

Uiteraard kijken we reikhalzend uit naar het moment waarop we ons vak weer kunnen uitoefenen en in onze kracht weer op de speelvloer kunnen staan. In de tussentijd echter, hopen we hiermee onze missie: het bevorderen van het delen van verhalen, voort te kunnen zetten! Zowel de verhalen, die op het puntje van de tong liggen als verhalen, die zich minder makkelijk laten vertellen. 

Deeltijd:

In de blog DEELTIJD zullen we u aan de hand van thema’s telkens een ‘digitale collage’ aanbieden. Een online prikbord om uitgebreid te bekijken of om juist snel doorheen te scrollen. Wat u wilt, alles is goed!

Daarbij nodigen we u van harte uit om uw eigen verhalen (associaties / belevenissen / herinneringen / gedachtenspinsels) en/òf uw ‘creatieve vertaling’ daarvan (in een gedicht / tekening / beeldhouwwerk / song / dans / foto / …? ) te delen in de reacties onder aan de blogpost. Alleen lezen mag natuurlijk ook! 

Laten we elkaar vooral blijven vertellen.

Deeltijd – Thema 2. De beste wensen

 Deeltijd thema #2. DE BESTE WENSEN:  Reacties: Wellicht vindt u het ook leuk om nieuwjaarswensen of creatieve reflecties op 2020 te delen in de reacties? Wees welkom! Naast tekst is het ook mogelijk om foto's of filmpjes toe te voegen. We kijken er naar uit van...

Lees meer
Deeltijd – Thema 1. Door zonder jou

Deeltijd – Thema 1. Door zonder jou

We starten DEELTIJD met het thema waarbij we geëindigd zijn toen COVID-19 toesloeg: ‘Door zonder jou’. Op zondag 5 april stond een geïmproviseerde voorstelling gepland voor iedereen, die iemand moet missen of afscheid aan het nemen is. Dit thema heeft binnen de situatie waar we nu in zitten wel 100 nieuwe betekenissen gekregen. Hierbij onze eerste digitale collage als warme uitnodiging om op verhaal te komen!

Lees meer