Wat anderen zeggen

Gastenboek

Na afloop van onze voorstellingen nodigen we ons publiek altijd uit een reactie achter te laten in ons gastenboek.
Een impressie:

“Wat pakken jullie de kleine, mooie dingen uit de verhalen. Het was een sprankelende, spiegelende ochtend.” – Marleen (AJN)

“Jullie bijdrage pakte de kern van het congres”

“Wat ik al 36 jaar probeer te vertellen leggen jullie in 3 minuten uit. Klasse. – De Basis – Vredesmissie Veteranen

Wauw! Wat mooi, hoe jullie improviseren, samenwerken en energie opwekken! – Joanne (YOEP)

“Ik ben geraakt. Hoe vanuit het ozo gewone alledaagse het hart van ons werk wordt weergegeven.” – Sonja (IKC)

“Een geweldige vorm van theater, die wat mij betreft de essentie van kunst vangt: het raken van mensen en ze de wereld laten aanschouwen zoals ze haar niet verwachten” – Chris

De lach gebracht, mooi! – CINOP

Heel mooi, hoe jullie mensen weten te ontwapenen en daardoor eerlijke antwoorden en verhalen te krijgen. Complimenten hoe jullie dit vervolgens neerzetten! – Sabine (Brede School)

Referenties & terugblikken

In oktober 2017 verzorgen we met Theater Boven Water een speciale, openbare theateravond ‘Vluchteling’, die in het teken stond van onze nieuwe buren in Leidschendam – Voorburg. De organisatie was in handen van initiatiefnemers Harriet Marseille & Peter van Vliet (directeur Theater Ludens). Na afloop van deze indrukwekkende avond schreef Harriet een verslag. Lees hier haar terugblik op de avond.

In november 2017 speelden we een voorstelling tijdens een door Food of Cultures georganiseerde ontmoetingsavond.
Lees hier het krantenartikel van Ria Wigt dat naar aanleiding hiervan verscheen in Stad Wageningen NL.

Dhr. Kemperman schreef een testimonial naar aanleiding van ons optreden voor de R.K. Parochie de Levensbron te Gendt op 14 september 2013.

 

 

Filmverslagen

Mensen vragen ons regelmatig om bewegend beeldmateriaal om te kunnen zien ‘wat we nou eigenlijk doen’. Terugspeeltheater is echter een ‘belevingservaring’ en daarom moeilijk te vangen in een filmpje. Scènes verliezen ‘de essentie’ zonder de context van het vooraf vertelde verhaal en de gezamenlijke verbinding van de mensen in het publiek (die grotendeels op gevoelsniveau plaatsvindt) kan niet worden ‘meegefilmd’. Om die reden raden we mensen, die kennis willen maken met ons werk liever van harte uit om naar een voorstelling te komen kijken!

In de loop der jaren zijn er wèl mensen geweest, die filmverslagen hebben gemaakt van bijeenkomsten, waar onze voorstelling een onderdeel van geweest is. Onderstaande beelden geven daarom vooral een beeld van onze inzetbaarheid bij congressen of thema-dagen: 

In oktober 2018 maakte Milou een vlog over de vrijwilligersdag van Zideris, waar we met een voorstelling de vrijwilligers in het zonnetje mochten zetten. 

In oktober 2014 speelden we in opdracht van de Provincie Gelderland een voorstelling op het congres: ‘Gelderland in actie tegen eenzaamheid’. Bekijk hier het film verslag.

Peter Boogert maakte voor Haarlemmermeer TV op de Seniorenbeurs een mooie sfeer impressie van het speciale programma voor mantelzorgers, waaraan ook Theater Boven Water een bijdrage mocht leveren! Opgenomen op 27 september 2014 in het Raadhuis van Hoofddorp.