Foto: Erik Peek

Petra Wilmer

Acteur

In 1992 studeerde Petra af aan de toenmalige DDV in Arnhem. Na deze studie docent theater heeft ze vele wegen bewandeld als regisseur in het amateurtheater, docent aan de Jongerentheaterschool te Wageningen en in Italië heeft ze bij gezelschappen in voorstellingen gespeeld met specifieke thema’s voor jongeren. Ze heeft sinds 1995 vele malen getraind en opgetreden in “the way of the Fool”; een pure improvisatietechniek.

 

Na haar terugkomst in Nederland heeft ze haar draai gevonden bij Theater Boven Water, werkt ze als presentatrice en theatermaakster in het Nederlands Openluchtmuseum en heeft ze zich verder ontwikkelt als persoonlijk begeleidster van mensen die een duwtje willen in hun eigen ontwikkeling. Verder schrijft ze graag en zoekt ze in spel de kracht van het woord versus de kracht van het beeld.

 

Elke voorstelling voelt als een cadeautje. Ik mag spelen met het verhaal dat in alle waarachtigheid is verteld en gedeeld. Bij de kern blijven en er tegelijkertijd een nieuwe vorm aan geven is het mooiste wat er is.  Terugspeeltheater biedt mij vele mogelijkheden poëzie, dans en spel in te zetten; het is als spelen met allerlei materialen, heerlijk om te doen. Terugspeeltheater werkt helend en dat is van onschatbare waarde.

Foto: Andrew Balcombe