Hans Nieuwint

Muzikant – piano & organisator

Toen Hans Nieuwint zich tijdens zijn laboratoriumwerk als chemisch analist in het LUMC steeds meer ging bezighouden met het blazen van glazen muziekinstrumenten, werd duidelijk dat het tijd was voor een drastische carrièreswitch! Hij besloot toelatingsexamen te doen bij het Koninklijk Conservatorium te den Haag en stond na 4 jaar weer buiten met zijn diploma op zak.

Na zijn afstuderen volgden verschillende theaterproducties bij o.a. Toneelgroep de Appel, Hollandia en het Nationaal Toneel, waar Hans zowel op keyboards als op orgel en accordeon te zien en horen was. Na een theatertour met Harry Sacksioni werd hij begin jaren ’80 vast bandlid van de succesvolle Nederlandse popgroep ‘MO’, waarmee hij furore maakte in de Nederlandse hitlijsten met nummers als Cheese en Asia. Daarna keerde hij weer terug naar het theater als arrangeur en begeleider van verschillende liedjesprogramma’s en musicals en speelde hij bij diverse orkesten.

Momenteel houdt Hans zich vanuit Theater Rooie Vis bezig met het ontwikkelen en spelen van psycho-educatieve schoolvoorstellingen. Bij Theater Boven Water is hij organisator en speelt hij toetsen.

“De muziek kan voor de acteurs een inspiratiebron zijn maar omgekeerd kan een muzikant worden geïnspireerd door degenen, die op de speelvloer het verhaal terugspelen.”

“Het is iedere keer weer een feest wanneer de voorstelling oplevert wat je je ervan had voorgesteld. Dan ga je tevreden naar huis ook al is dat soms een eind rijden. Maar in dit werk heb je dat er graag voor over als je aan het eind van de voorstelling de gezichten van het publiek ziet. En dan kijk je alweer uit naar de volgende keer!”
Hans