Edgard Geurink

Acteur

In 1993 studeerde Edgard af aan de ‘DDV’, de Hogeschool voor de Kunsten, docent drama vorming in Arnhem. Sindsdien geeft hij les aan alle leeftijdsgroepen van kleuters tot bejaarden, van pubers tot peuters. Zijn focus ligt bij fysiek theater. In het verleden heeft hij veel geregisseerd en gespeeld in samenwerking met Hildegard Draayer en was hij tijdelijk te zien in de voorstelling Raveleijn in de Efteling. Van 2007 tot 2017 was hij artistiek leider van de jongerentheaterschool ‘Open Venster’ in Wageningen waar hij honderden jongeren begeleidde als speldocent en theatermaker.

Momenteel werkt hij als trainingsacteur voor o.a. NIVOO en verzorgt hij als Jungle Jim educatieve voorstellingen in adventurepark ‘Wildlands’ te Emmen met een bont gezelschap aan tegenspelers: kippen, zwijntjes en zelfs een wurgslang! 

“Ik combineer luchtige humor met serieuze kwetsbaarheid en kracht. Speel graag alle kleuren van de regenboog en kan daarin een glasheldere spiegel voor het publiek zijn. Waar woorden te kort schieten, vertelt mijn wendbare lijf het verhaal verder.“

“Ik ken geen andere plek waar zo respectvol wordt geluisterd naar verhalen en waar deze zo ontroerend en zuiver worden terug gegeven als bij terugspeeltheater.”
Edgard