Foto: Lex de Lang

5 april: ‘Door zonder jou’ GEANNULEERD

 i.v.m. Corona uitbraak en maatregelen van het RIVM 

 

Lieve mensen, in verband met de maatregelen rondom de corona uitbraak is ook de voorstelling ‘Door zonder jou’ van Theater Boven Water in samenwerking met Koolhof Uitvaartverzorging op 5 april a.s. in de Bibliotheek Deventer geannuleerd. Iedereen, die online reeds (een) ticket(s) had gereserveerd krijgt het betaalde bedrag teruggestort. Wanneer het weer veilig is gaan we uitkijken naar een nieuwe datum. Voor nu, zorg goed voor elkaar en blijf verhalen delen,… zodra het kan gaan wij ze weer spelen! ❤️

 

“…, en heel even maar

voelt eenzaam niet alleen

en zwier je om me heen

met opgeheven glas

dankbaar hoe mooi ons leven was”

Theater Boven Water maakt geïmproviseerd theater op basis van verhalen uit het publiek. Ieder verhaal doet ertoe, maar niet alle verhalen laten zich even gemakkelijk vertellen. Ook verhalen over rouw en verlies worden doorgaans in stilte herleefd, zorgvuldig bewaard of ‘toch maar weer ingeslikt’. Recentelijk hebben we ons ten doel gesteld om meer podium te geven aan verhalen die leven, maar niet zo gemakkelijk gedeeld worden. In dat kader organiseren we in samenwerking met Herma van Zalk van Koolhof Uitvaartverzorging de voorstelling ‘Door zonder jou’, voor iedereen die iemand moet missen of afscheid aan het nemen is.

Bij Theater Boven Water vormen de verhalen uit het publiek altijd het raamwerk van iedere voorstelling. Oftewel, een vrijwillige verteller wordt geïnterviewd en direct daarna spelen acteurs en muzikanten het vertelde verhaal terug in spel, dans, zang, poëzie en muziek. Deze eervolle ‘vertaling’ van het verhaal in creatieve kunstvormen maakt dat zowel de verteller als de andere mensen in het publiek er thema’s uit hun eigen leven in kunnen herkennen. Het verhaal wordt ‘universeel’, krijgt (ook) betekenis voor anderen en dit werkt doorgaans verbindend, helend en biedt een stukje troost!

De dood zal in deze voorstelling ongetwijfeld in verschillende gedaantes ‘voorbij komen’, maar de hoofdrol zal weggelegd zijn voor het (samen) (be)LEVEN! Zowel van de laatste fase van het leven als van de rouwperiode daarna.

Kortom Theater Boven Water speelt verhalen over rouw en verlies, maar zeker ook over liefde, humor, troost en geluk,… en alles wat daar tussen zit!

Datum: Zondag 5 april 2020 i.v.m. Corona uitbraak GEANNULEERD! I Voorstelling: ‘Door zonder jou’ I 14:00 – 16:00 (inloop 13:30) I Theater Bibliotheek Deventer, Stromarkt 18, Deventer I Tickets €10,- incl. pauzedrankje I Online verkrijgbaar: via deze link naar de agenda van de Bibliotheek Deventer.