Claudia van ’t Hout

Acteur & organisator

Claudia studeerde in 1998 af aan de Rijksuniversiteit Leiden, waar ze Klinische- & Gezondheidspsychologie studeerde. Ze werkte o.a. in de vrouwenhulpverlening, verzorgde sociale vaardigheidstrainingen voor jongeren met een leerstraf en was werkzaam als interventie-ontwikkelaar bij de GGD Rotterdam Rijnmond. Daarnaast werkte ze als vrijwilliger en trainer bij verschillende inloophuizen en instellingen voor mensen met HIV en ontwikkelde en monteerde ze filmpjes voor het interne TV-programma ‘Kidsflits’ in het LUMC.

Aan de Academie voor Lichte Muziek (AVLM) volgde ze een 2-jarige opleiding tot vocalist en bij Theater Draad kreeg ze de kans om zich als speler te ontwikkelen en zich toe te leggen op het fenomeen terugspeeltheater!  

“Mijn hart gaat sneller kloppen wanneer theater een sociaal aspect krijgt en wanneer psychologie op een creatieve manier kan worden bedreven. Bij terugspeeltheater komt alles samen!”

In 2005 richtte Claudia Theater Rooie Vis op, om zich fulltime bezig te kunnen houden met projecten waarbij psychologie en theater met elkaar versmelten. Vanuit Theater Rooie Vis www.theaterrooievis.nl ontwikkelt, schrijft èn speelt ze psycho-educatieve voorstellingen voor kinderen, schrijft ze teksten en Nederlandse bewerkingen, treedt ze op als zangeres en geeft ze allerhande workshops, waarbij zang en spel altijd als middel worden ingezet om mensen in hun kracht te laten staan.
Ook gaat ze met regelmaat op muzikaal huiskamerbezoek bij mensen met dementie in verpleeghuizen door het hele land vanuit de Sunshine Society:  www.sunshinesociety.nl

Bij Theater Boven Water is ze organisator en acteur.

“De spannendste en mooiste momenten zijn die momenten waarop ik weet dat ik aan de beurt ben,… ik geen flauw idee heb van wat ik ga doen en ik me daar geen enkele zorg over maak!”   
Claudia